Sommerferie og byggestans

Det er sommerferie og byggestans så da er det vel på sin plass med litt oppsummering?

Huset vokser sånn sakte men sikkert opp av bakken. Det er gjort masse forarbeid og grunnarbeid så her kommer en liten liste:

over 1000 kubikkmeter masse er fjernet fra skråningen
Det er sprengt fjell og grunnarbeidet består nå av opptil 2,5m med kampestein og pukk
Føringsrør er lagt ut i fjorden
«mini»renseanlegg er på plass og alle husene er koblet til nå. Anlegget er 9 meter langt så «mini» er et relativt begrep.
i forbindelse med tilkobling til minirenseanlegget så måtte det utføres litt ekstraarbeid hos Jorunn og Eirik. Septiktanken er fjernet og kloakk sendt direkte til renseanlegget. I den forbindelse ble det oppdaget at gråvann (fra takrenner) hadde blitt sendt gjennom septiktanken….dumt å belaste renseanlegget med rent vann så dermed har takrenner blitt lagt om og tilkoblet andre dreneringsrør.
En skikkelig støttemur er bygget i foran renseanlegget mot veien. Vi får faktisk nesten like stor plen mellom huset og veien som vi hadde i Låveveien i Oslo…det hadde vi ikke ventet.
noen hundre meter med fjernvarmerør er lagt ut og (forhåpentligvis) forankret i fjorden
Grunnmuren er på plass. Såle støpes oppå isolasjonen når huset blir «lukket». Dvs. når vegger og tak er på plass. Det er mye debatt rundt metoden her på neset 🙂
Grunnmur er behandlet, plast lagt utenpå og masse er på plass på øversiden (øst)
Støttemur til trapp fra vaskerom og opp til øversiden er på plass.
Garasjen er godt påbegynt med såle og vegger
Rør og elektrisk er på plass
Etter planen så skal snekkerene begynne om en ukes tid, 9. august, og det passer bra med at de hundrevis av svalene som laget reir i sandveggen bak garasjen nå ser ut til å ha tatt med seg ungene og fløyet. Du kan se reirene (hullene) som svarte prikker helt til høyre på bildet nedenfor.
Går ting sånn noenlunde etter planen skal huset stå klart 4. februar 2011

Siden vi selv ikke kan brukes til noe nyttig har vi beskjeftiget oss med å male stabbur og redskapshus. Ingen skal beskylde oss for å være noen racere 🙂

Legg igjen en kommentar